Projecten

De Noototheek

Bij de Noototheek, uw online bestemming voor verse noten, vindt u alles van gebrande en rauwe noten tot chocolade noten. Ze bieden hoogwaardige producten tegen eerlijke prijzen

Categorie

Marketing

Bekijk het resultaat

Prijs Categorie

Omzet groei percentage

440%

Het probleem

Toen de Noototheek zich tot Ricover Media Group wendde, kampten ze met aanzienlijke problemen die hun groei en online aanwezigheid belemmerden.
Verouderde Webshop: Hun grootste uitdaging was de webshop. Ondanks een indrukwekkend assortiment voldeed het online platform niet aan de huidige e-commerce normen, wat leidde tot een onaangename gebruikerservaring. Met complexe navigatie, trage laadtijden en een gebrek aan intuïtief ontwerp, daalde de klanttevredenheid en verminderde de kans op het converteren van bezoekers naar kopers.
Inefficiënte Online Advertenties: Naast de webshop waren er ook problemen met hun online advertentiestrategie. Ondanks de investeringen in Google-advertenties, werd er geen positieve ROI behaald. De advertenties waren niet goed geoptimaliseerd en bereikten niet de juiste doelgroep, wat leidde tot hoge kosten zonder significante verkoop- of verkeersstijgingen.
Deze combinatie van problemen vormde een grote hindernis voor de Noototheek. Hun online platform was niet effectief voor moderne e-commerce uitdagingen, en hun marketinginspanningen leidden niet tot de gewenste groei.
Ricover Media Group, als e-commerce marketing expert, heeft hun kennis opnieuw bewezen. We richten ons op de volledige klantreis, creëren geoptimaliseerde webshops en combineren dit met creatieve en effectieve content voor sociale media. Ons team biedt expertise in sociale media advertenties, e-commerce marketing, webshop ontwikkeling en content creatie, tegen de kosten van slechts één interne marketeer.

Resultaten

De vernieuwde webshop en effectieve social media advertenties hebben geleid tot een significante toename in verkopen en online zichtbaarheid voor de Noototheek. Hun producten, zoals gebrande en chocolade noten, worden nu effectiever gepresenteerd en bereiken een breder publiek. We zijn al drie jaar met veel plezier partner van de Noototheek!

Het proces

Bij Ricover Media Group begonnen we met een uitgebreide revisie van de Noototheek webshop. Door ons te focussen op de klantreis, ontwikkelden we een verleidelijke en aankoopbevorderende webshop. Na het leggen van deze solide basis, richtten we ons op het bereiken van de juiste klantengroep. Ons marktonderzoek wees uit dat sociale media advertising onbenut potentieel had in deze niche. We lanceerden gerichte social media campagnes, die al snel positieve resultaten opleverden, wat ons in staat stelde de campagnes te intensiveren.

WEBSITE UPGRADE

Review

"In het begin zaten we echt met onze handen in het haar omdat we niet de gewilde resultaten behaalde. RMG zorgde voor rust bij ons en maakte van een moeilijk draaiende webshop een succes!" - Jerry van de Noototheek

Zelf ook een project?